sunnuntai 20. helmikuuta 2011

Rauniot ja tori, niistä on Siem reap tehty.

Ei menty phnon peniin, huijasin kaikkia (itseänikin), tosin tiesittekin sen jo. Ollaan siis siem reapissa, kuten Keisari kerkesi jo avautua;) periaatteen mies ja äkäinen tökittäessä! Kaikesta skämmäilystä ja hyväuskoisuudesta huolimatta päästiin kokonaista 100bhatia halvemmalla tänne kun opas kertoi, loppu hyvin.

Keisari paivan subilla kaaostiella, klo 06xx.


On siis jo 3 yötä kulutettu täällä, tsekattiin torimeininki Keisarin kanssa toissapäivänä. Päivä osui kohdalleen, kun pate poti reissun ensimäistä terveyshaittaa - auringonpistos. Jaa miksi hyvä, wat? Pate ei oo kova shoppailumies ja nyt pystyttii hyvällä omatunnolla kiertään ja kaartaan miljoonat samanlaiset kojut läpi;) tingattiin, taisteltiin, luultiin olevamme hyviä ja luultavasti maksettiin silti liikaa kaikesta! Hippitravellerihamppupomppupimpelipompelipaidat ostettii, toimii hyvin viileänä kuteena! Shortsit kans ostin - tietysti maastokuosilla - pystyy menemään piiloon viidakkoo tarvittaessa.

Torin ja yötorin jälkeen ymmärrän hienosti mistä tulee torikauppiaiden yleisnimitys "hellomisterit", vaikka täällä pitäisi puhua "hellosöörit" väestä. Myös kylän ehkä 200 fishmassage lavuaaria ovat omiaan aiheuttamaan mutkittelua kävelytiellä, vaikka voisihan se olla kivaakin antaa kalojen nakertaa kovettumat jaloista. Touhu maksaa 2dollaria siihen kuuluu kalja/kola valinnan mukaan! Eipä paha olleskaa.

No tänään sitten aktivoiduttiin! Oltiin ihan kurkoja ja saatiin jotain aikaan.. Maattiin toki aamupalan jälkeen kolmeen asti sängyissä, kunnes ryhtiliike onnistui. Päätettiin mennä ostamaan huomiselle liput angor watiin, niitä myydään aina edellispäivänä viidestä eteenpäin todelliseen kiskurihintaan 20$. No käytiin sitten hyödyntämässä lippua jo nyt reilu tunnin, auringonlaskua angorilla katsomassa! Ilmassa oli jotain samanlaista taikaa, kuin olympialaisten aattona ja joulupukkia odotettaessa! Elämämme saattaisi saada uuden suunnan.. Mitenkäs sitten kävi? No, me käytiin siellä ja tultiin takas. Pilvet vei kauniin auringonlaskun ja itse angor watin ikuistimme muistikorteille, hyvähyvä. Olihan se toki hieno ja huomenna vasta koko alueen läpikäyntiä harrastamaan, sitten voi sanella paikasta paremmin. Lara Croftia en valitettavasti onnistunut vielä bongaamaan, kävi kuten neiti Reinilälle. Huomenna aion olla tarkempi ja ehkä otan indiana jones asusteeni mukaan, niin Lara saattaa näyttäytyä.

Tasta alkoivat vihjeet Lara Croftin jaljille.


Uudet vaatteet, vaan ei Keisarin.


Tänään kävi reissun tähän asti suurin yllätys! Paikallinen jolla oli kyky tunnistaa sarkasmia hyvällä maulla. Istuttiin ravinteliin ja perinteisesti tyttö kehui ruuat loistaviksi. Aikani kuunneltuani nostin katseeni tyttöön tämän lopettaessa lausetta "really good food" ja levitin katseemme kohdatessa "ihan varmasti joo" hymyn tehostaen sitä pienellä hymähdyksellä. Normaalisti tätä eivät paikalliset noteeraa hymyä kummempana, MUTTA tämä tyttö poimi piilotetun viestin hymyni takaa. Tyttö katsoi takaisin hymyillen noteerattuaan asian ja vastasi hyvällä englannilla "really, this is good food". Olin hämmentynyt ja iloinen tytön kyvyistä!

Huomista odotellessa, lähtö on 05.15, että nähdään sunrise raunioilla! Oivoi, voivoi.. Onneksi 10$ riitti koko päivän mukana tulevaan tuktukkiin(hakee ja tuo kotiin), voi sitten kölliä kyydissä, kun helle hyydyttää Laran metsästäjät.

Josko sitä koittaisi poimia muutamia kuvia myös tänne, pitääpä aloittaa katselmointia. Valinta on vaikea, tuhansittain ammattitason kuvia, onhan Keisari mukana.


Keirallisia otoksia tulossa.


ps. Angor Watin keskuksen huipulle, joka on suljettu paasee sulkemisaikaan heittamalla pari dollaria vartijalle.

Yleisnakyma Ankor Watin edustalta.


pps. Jaksoin naa kuvat tuskalla, lisaa joskus kun yks kuva vie vahemman aikaa kun 20min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti