torstai 17. helmikuuta 2011

Linjuriautossa!

Tunnelmallista matkantekoa! 16-17.2 yö.

5,5h vasta takana ja 8,5h edessä! Pysähdys oli ja meni, enempää ei tule! Yöbussissa on siis rattoisaa, banaaneja on muutama ja vettä.. Vessan ansiosta saattaa uribagin käyttökin jäädä vielä tulevaisuuteen.

Huomatkaa ääkköset taas, kun kirjoittelen tunnelmia puhelimella. Hienoa tää ei muuten ole kyl, virheitä tulee. Saapa nähdä koska tätä saa upittua blogiin. Aamu kertoo sitten tarkemmin, jatketaanko Phnon peniin heti ammupalan jälkeen. Kaaostie bankogissa kertokoot.

Oli hupaisa tämä turistibussin järjestely! Ainut pysähdys tehtiin heti illasta ja lafkan kavereiden paikkaan. Lähellä ei ollut mitään vaihtoehtoista ruokalaa ja annoksiakin oli lähes kaikille valmiima ;) saatiin sopivasti tienestiä haluttuun osoitteeseen, otti ylpeydelle. Eipä silti, ruoka oli halpaa ja hyvää, niinkuin useimmiten. ..ruuasta mieleeni tulikin eilisiltainen ruokailu. Koko reissun paras sapuska hinta/laatu suhteeltaan, pad thai(täkäläinen pyttipannu; nuudelia, vihannesta ja kanaa) krabin night marketilta. Kojun mamma teki eleen vasta kun kävelin kiinni vaunuun ja otin kontaktia, ei mitään myyntiä!! Maksoimme samasta pad thaista 30 bhatia (n. 70snt) ja se oli namiskuukkelia.

Bussi ei ole ihan samaa tasoa kuin edellinen yöbussi, penkit eivät hiero ja niitä on 4 rinnakkain. Leffoja kyllä pyöri 2 kpl ja nyt saa nukkua halutessaan. Bussin äänentoistosta vastaa mahtava kaikki ammattikoulun pihan volyymistandardit ylittävä systeemi, MUTTA se on säädetty THAI STYLE! Diskantteja ei kuulunut edes kajarin vieressä ja bassoista bussin liitokset natisivat, näin thaimaan tilausajoissa, onneksi oli subit. Katsoimme alkuun jonkun hilpeän resident evilin, koska sen jälkeen ihmiset olisivat nähneet vain painajaisia katsottii. Vielä from paris with love. Travolta veti ihan kivasti, mukavan yksipuoleinen hahmo.

Onneksi emme tiedä juurikaan rajaselkkauksista, niin emme osaa jännittää. Taitavat olla tosin pohjoisemmassa.

Muutama päivä takaperin aloin pohtia kirjan kirjoittamistakin, harkintakyky sumenee täällä itsensä etsimisen keskellä! Äidinkielen opettajani tuntevat kykyni sekä luovaan kirjoittamisen että kieliopin parissa - onneksi he eivät tätä blogia lue. Kaikkea sitä ehtii miettiä, onneksi Suomessa voi taas hukata vapaa-aikansa ei mihinkään. Oho, vähän mennään sivuraiteille taas, mutta ei tässä bussissa ihmeitä ole raportoitavaksi.

"Really last stop" ja meitin bussi.


Koko roikalla on luurit korvissa ja muutkin tuhisevat. Takapankillä meitim takana ranskalaiset nukkuvat tyylikkäine tatuointeineen. Hymyilyttää kun mietin miten erilaisesti mekin istumme ajatustemme kanssa. Keisari luukuttaa luultavammin trancea ja Pate tunnelmoi metallin parissa. Itse edustan porukan mussua ja kuuntelen Josh Grobania ja Johanna Kurkelaa, varmaan kohta vaihdettava jotain miehekkäämpää korviin. Valikoima tosin luurissa on mp3 soitinta rajallisempi. Miksikö sitten käytän tätä nyt? Kiinnitin soittimem ubuntuun eilen, enkä päässyt käsiksi siihen ja äh, nyt se ei tottele mitään. Katsotaan miten laitteen käy lopulta.

Täällä haisee! Ilmastointi varmaan, kun jatkuu jo monetta tuntia.

Krabista voisi vielä joitain ajatuksia purkaa. Mikäli haluat mukavan hostellin, joita on varmasti kymmenittäin, voimme suositella good dreamia. Parissa nukuimme itse ja toisesta vakuutuimme, halpaa, siistiä, palvelevaa ja nörttihuumoria seinillä. Pak-up hostellin kattoterassilla kävimme ja päätimme ettemme pidä paikasta. Vain dormeja, joissa peti maksaa huoneem verran! Paikka on uusi ja bilereissareille suunnattu tarjonnan ja ulkoasun perusteella. Oli siellä kattoterasilla jopa maksullista seuraa tarjolla - HOSTELLISSA!? Kävimme vähän ostoksillakin ja keisarin kanssa otimma elämämme ensimmäiset thai hieronnat. Vaati itsehillintää, jotta ei kitissyt hierojalle, kovakouraista! Mukavaa tosin oli huomata, että hierottavaa ja väänneltävääkin löytyi varsinkin selästä. Paikkasuosituksen kysyimme hostellin omistajalta, joten ainakin uskoimme valinneemme hyvin kymmenien paikkojen joukosta.

Itsepalvelu aamu/vali/yopala, rahat lippaaseen omatunnon mukaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti