keskiviikko 6. huhtikuuta 2011

Matkalla saarelle nakyi kauniita taxeja.

Laosin varmaan kulturellein kohde, jos niin voi sanoa, on luang prabang. Kymmenia temppeleita ja tuhansia buddhapatsaita, ihan jokaista ei ehditty kuitenkan kuvata. Jokaisella toki kaytiin! Ranskalaisten vahva vaikutus kylla nakyi, jopa ranskalaiset vaikutteet ovat kotoisia ja mukavia taalla:) Samaa sarjaa lansimaalaisuuden kanssa, kuin vientiane. Itse kaupunki ei markkinoiden lisaksi tarjonnut paljoa. Markkinoilta tosin irtosi ainakin perinteisiksi vaitettyja hmong heimon kasitoita. Hmongithan ovat kaikille tuttuja elokuvasta gran torino, joten kaikki varmasti tietavat torin laadun kertomattakin. Saatoin ostaa hmong-tuliaisia.

Grilliateria tarkoittikin omaa grillia poytaan ja grillattavia kulhoissa:)


Hmong-market 


Ilmaiset nescafet aamulla saavat hymyn huulille.


Yllatys tuli, kun paatimme kayda vesiputouksella. Mainittakoon, etta lahes jokaisessa laosin kolkassa tuktukin haluavat vieda sinut vesiputoukselle. Odotukseni olivat melko nollassa, mutta saatujen kehujen jalkeen paatimme suunnata putouksille. Yllattavan edullisen matkan 3e/naama ja 2e liput saimme myos iloksemme, silla matka paikalle oli 30km suuntaansa. Itse putousalue oli todella vetavan nakoinen, lukuisia pienia putouksia ja leveita lampia ja taas samaa.. kirkasta vetta ja mahdollisuus liiaaneillakin veteen, oli kylmaa, emme uineet! Huipullekin paasi kiipeamaan polkua pitkin, maisemat olivat huikeat!

Kaunista kaikkialla ja paljon 


Ylos lahdettiin tasta. 


Metri pudotukseen, jannittaa! 


Maisemat eivat pettaneet. 


TARZAN! 


Uima-allas liaanilla ja kylmalla vedella. 


Karhujen hoitokoti oli hoodeilla myos.


Tassa kohtaa olisi varmaan hyva mainita, ettei liikaa ihmetysta synny, etta kuninkaallinen seurue on muutaman viikon erillaan.Pate ja Juitu jaivat hetkeksi odottelemaan Paten tyttoystavaa saapuvaksi ja halusivat poiketa Toba-jarvella ja jossagi. Itse sain puhuttua Suskun omaan matkaani suoraan Balille, jossa jo muutamia laineita on tullut haalittua laudan alle. Uudelleen treffaamme kuun puolivalissa balilla, mikali Luoja suo.

No kuitenkin, luang prabang ja laos on varmaan nyt melkoisen hyvin kasitelty ja meidan (mie ja susku) matkamme sielta jatkui suoraan bangkokiin vientianen kautta. Huhhuh! Voin kylla suositella bussia hieman kalliimpaaa yojunaa thaimaassa, todella tilavat ja mukavat pedit, tasainen kyyti, puhdasta ja UNTA!

Bangkokissa vietimme talla eraa yhden yon ja toisen lentokentalla:) Lentomme lahti kuudelta aamulla ja toista yota ei ollut jarkea viettaa puoliksi jossakin loukossa. Kaytimme aikamme pieneen kaupunkikierrokseen, joka ei paljoa tarjonnut ja kojujen kiertelyyn. Huikeasti sita kaikkea kylla saa bangkokista ja jokainen intialainen raatali on paras kaverisi. Huikeaa, minullakin oli kavereita joka kulmalla!

Maailman hienoin katubaari! 


7 kerrosta kauppoja, uhhuh. 


Bangkokissa on kauniita takseja...


...seka mummojumppaa puistossa.


Pommiinhan sita meinattiin nukkua. Hienosti hukkui puhelimen heratys taskuun, kun lentokentalla oli muutenkin mekkalaa. Nukuimme nimittain penkeilla ja halusimme checkinniin aikaisin, jotta ehtisimme syomaan ennen lentoa aamupalan. Herasime kuitenkin ilman kelloa perus paniikkiin, MITA KELLO ON? Onneksi kello oli juuri sopivasti, chenk in olisi auki viela 20min. lentoonkin oli lahes tunti aikaa, no worries. Aamupala jai tosin jouksupurilaiseksi, joka nautittiin juuri ennen koneeseen astumista, naminami.

Kerrottakoon toivottavasti pian ensiaskeleista Balilla ja kaikesta hassusta ja yllattavasta ja kivasta taalla. Matkasta kun ei nyt niin paljon ole puitavaa talla eraa ja aika ei anna periksi kirjoittaa kaikkea, enka siis kirjoita mitaan taalta viela!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti